Покупка на бродировъчна машина

Покупка на бродировъчни машини — прочетете нашето Ръководство за покупка

Изборът на правилната бродировъчна машина е изключително важен. Ние можем да Ви помогнем с ценни съвети и информация, за да намерите подходящата бродировъчна машина според Вашите потребности. Накратко представяме най-важните решения, които трябва да вземете. Ако имате допълнителни въпроси, разбира се, можете директно да се свържете с нашите експерти за съвет.

Насрочване на консултация по телефона

Най-важните фактори при покупката на бродировъчна машина:

Когато купувате бродировъчна машина, има няколко основни неща, на които да обърнете внимание. Всички съображения трябва да се фокусират върху това дали бродировъчната машина може да отговори на Вашите нужди не само днес, а и в бъдещето. В крайна сметка Вашата машина ще Ви съпътства в продължение на дълги години. Преди да закупите бродировъчна машина, си задайте следните въпроси:

1. Какво бихте искали да бродирате?

Основният въпрос при покупката на бродировъчна машина е какви изделия ще се бродират. Обикновената бродировъчна машина е подходяща за много цели. Тя обаче не предлага всички функции, налични в днешно време. Затова трябва добре да обмислите в каква посока желаете да се развивате в близките няколко години и дали бродировъчната машина отговаря на целите Ви.

2. Какви са производствените разходи?

Бродировъчните машини са добра инвестиция и следователно в дългосрочен план разходите за инвестиции обикновено не са най-важният фактор. Най-често разходите за работни заплати представляват най-голямата част от разходите. Затова е от съществено значение за успеха на Вашия бизнес да използвате човешкия си ресурс по възможно най-ползвотворния начин. С нашия безплатен Калкулатор Melco можете да изчислите разходите преди покупката и да направите сравнение между няколко машини. По този начин веднага ще разберете коя бродировъчна машина е най-евтина в дългосрочен период и дали си струва закупуването на няколко глави за машината наведнъж. Просто щракнете върху бутона, за да научите повече:

Изчислете разходите и изискванията сега

3. Колко на брой са наличните цветове?

Ако купувате бродировъчна машина за производство на големи поръчки, като рекламни изделия и оборудване за отбори, трябва да се уверите, че машината работи с колкото се може повече цветове. Това предотвратява честата смяна на конци, което означава допълнително време за производство.

4. Какви принадлежности могат да бъдат купени и добавени към бродировъчната машина?

При покупката на машина не е задължително да купувате всички принадлежности от самото начало. Добре е обаче да проверите какви са наличните принадлежности, като допълнителни гергефи, захващащи приспособления или магнитни гергефи, както и да се уверите, че ще са на разположение в дългосрочен план.

5. Колко гъвкавост осигурява бродировъчната машина?

Гъвкавостта е един от най-важните критерии при вземане на решение за покупка на бродировъчна машина. От една страна, тук се включва въпросът колко гъвкаво можете да произвеждате със самото устройство. Например, ако купувате многоглава бродировъчна машина, в зависимост от вида й, тя може да бродира само по един дизайн по наведнъж. Ако се нуждаете само от един продукт, останалите бродиращи глави ще стоят неизползвани. Ако използвате четири едноглави машини, можете да вършите другите задачи с останалите три глави в същото това време. Затова обмислете нуждата си от гъвкавост, преди да вземете решение за покупка.

6. Каква е необходимата продуктивност?

Продуктивността е сред най-важните фактори при вземане на решение за покупка на бродировъчна машина. В крайна сметка, работните заплати винаги са били най-големият разход в индустрията. Следователно решаващият фактор е скоростта на бродиране. Трябва обаче да обмислите и други фактори: Колко време ще отнеме например смяната на гергеф, настройването на машината или смяната на макарата с конец? Като цяло едноглавите машини са много по-продуктивни от многоглавите, тъй като времето за принудително спиране е по-малко. С нашия безплатен Калкулатор Melco можете сами да изчислите нуждите си — просто щракнете върху бутона:

Изчислете производителността сега

7. Колко голяма трябва да е зоната за бродиране?

Значителна разлика във функциите е размерът на зоната за бродиране. Уверете се, че машината, която сте избрали предлага зона за бродиране, отговаряща на Вашите нужди, или поне позволяваща съчетаването на малки бродерии в един по-голям дизайн.