Многоглави бродировъчни машини от модулен тип

Направете Вашата бродерия по-продуктивна, гъвкава и икономична!

В сравнение с традиционните многоглави бродировъчни машини нашите модулни многоглави машини предлагат с до 100% по-висока продуктивност и с до 50% по-ниски производствени разходи. Ето как работи тази уникална система:

Какво представлява модулната многоглава система?

Бродировъчните машини от модулен тип съчетават предимствата на традиционната многоглава машина и тези на традиционната едноглава машина. Това става чрез свързването на между 2 и 30 едноглави машини в система, която се управлява от един единствен компютър. Това Ви дава възможност да…

  • …групирате машините само с едно щракване, като едновременно може да заредите един и същи шаблон на всяка от тях и да променяте настройките — точно както при традиционна многоглава машина. Това свежда до минимум времето за настройване.
  • …да разполагате с машини, които работят независимо една от друга — точно както при едноглава машина. Така, когато една машина спре да работи, всички останали ще продължат производството.
  • …да ограничите времето за принудително спиране толкова драстично, че продуктивността Ви ще нарасне до 100%.

Благодарение на всички тези фактори Вие спестявате до 50% от разходите за бродерия!

Казус – увеличаване на продуктивността чрез модулна система

Най-значителният фактор при формиране на разходите в бродерията в най-развитите страни са разходите за труд и следователно времето за производство. За запазване на конкурентното предимство и поддържане на бързо производство е важно да се използва ценната работна ръка по възможно най-ефективния начин — това се постига най-добре с модулна система. Следното видео показва сравнение между две 6-глави бродировъчни машини, една модулна, а останалите традиционни:

Ето още предимства на модулната система

Освен, че пести огромно количество от времето за принудително спиране, многоглавата бродировъчна машина от модулен тип Melco EMT16X предлага и много други предимства, които допринасят за успеха на Вашия бизнес на днешния пазар за бродерия. В днешно време размерът на поръчките на бродерия става все по-малък, докато броят им продължава да нараства. Клиентите очакват бърза доставка на ниска цена. За да сте конкурентоспособни в тези условия, следните фактори със сигурност ще Ви помогнат:

С до 100% по-висока продуктивност в сравнение с традиционни многоглави бродировъчни машини

  • С едноглавите машини може да се постигне значително по-високата скорост на зашиване от 1500 бода в минута. За разлика от многоглавите машини, при тях стига да се премести само един гергеф, а съответно по-ниското тегло позволява по-бързо движение.
  • В случай че се скъса конец или се счупи игла, вместо да спре цялата производствена линия спира само една машина — решаването на проблема не изисква засягането на други машини.

Изключително гъвкаво производство

  • Можете да премахнете машините по всяко време при спешни поръчки и производство по образец.
  • Изработвайте различни неща на всяка машина или големи поръчки на всички — производството се адаптира.

Приспособете производството си към поръчваните размери

Модулната система Ви позволява да използвате необходимия брой машини за всяка задача. Това помага със следното:

  • Дори дребните поръчки могат да са доходоносни — без необходимост от изключване на глави, те вече са готови за следващата задача.
  • Ако желаете да създадете 6 изделия с 4-глава машина, 2 от главите трябва да се изключат по време на втората производствена серия. Но не и с Melco — вече няма да се налага да се молите клиентите Ви да поръчват бройки, които пасват на броя глави, с които разполагате.

Продукцията расте наравно с бизнеса Ви

За много от новите компании за бродерия, традиционните многоглави бродировъчни машини първоначално са прекалено скъпи. Следователно те купуват или традиционна едноглава машина, или многоглава с прекалено голям капацитет. Ако нуждите им нараснат, те трябва да изтъргуват едноглавата си машина и да се изправят отново пред същата дилема за това колко глави ще са необходими този път. С модулната система продукцията Ви расте успоредно с Вашите потребности и можете да започнете с подходяща първоначална инвестиция. Започнете с една машина, а можете да добавяте още винаги когато е необходимо.

Извлечете полза от «Поръчковото масово производство»

Тъй като всички машини работят независимо в модулната система Melco, масовото производство по поръчка става доста доходоносно. Ако клиент поръча ризи, всяка бродирана с различно име, не е необходимо спирането на нито една глава. С поставянето на дизайни на опашка компютърът автоматично изпраща следващото име (дизайн) към бродировъчна машина, която тъкмо е приключила предишната си задача. Операторът просто трябва да смени гергефа и да натисне бутон «Start» (Старт).

Може да се заинтригувате и от...

Характерни свойства на бродировъчната машина


Открийте какви предимства предлага Melco EMT16X в допълнение към модулната система.

Научете повече

Изчислете Вашия потенциал


Бихте ли искате да узнаете колко по-продуктивно, гъвкаво и икономично може да бъде Вашето производство? Изчислете това сами с Калкулатора на Melco.

Научете повече

Как да станете по-продуктивни?


С нашите софтуерни предложения за автоматизация това може да бъде много лесно.

Научете повече

Решението за Вас?


Научете как можем да Ви помогнем да посрещнете предизвикателствата пред Вашия бизнес с нашите персонализирани решения.

Научете повече