Melco

Повече от 40 години иновации в бродерията

Компанията

Melco, със седалище в Денвър, Колорадо, е водещият производител на бродировъчни машини от 1972 г. насам. Melco предлага на бродировачите на облекла по света иновативни и надеждни продукти за професионална употреба.

Освен модулната бродировъчна машина Melco EMT16X, компанията предлага и мощния софтуер за бродиране DesignShop, онлайн услуги за бродировачи на обекла и безброй принадлежности за бродировъчни машини.

Машините се изработват в САЩ и Швейцария, но дистрибуторите на Melco могат да бъдат намерени навсякъде по света.

Melco в Република Южна Африка

Bernina South Africa внася и разпространява продукти с марката на BERNINA през последните 75 години. Тези продукти се свързват с високо качество, иновации и швейцарска точност, известни са с издръжливостта си и традиция, продължаваща вече 125 години.

Предвид опита в популяризирането на висококачествените продукти за домашна употреба на BERNINA чрез мрежата от агенти на BERNINA, решението да интегрираме превъзходните машини Melco в същата компания майка беше съвсем логично.

Също така сме натрупали многогодишен опит на пазара на индустриални бродировъчни машини, а със седемте независими агенти на Melco в РЮА, Намибия и Мозамбик можете бъдете сигурни, че ще получите висококачествен съвет, информация за инсталиране, както и техническа подкрепа.

Историята на Melco

1972 г.

Melco е основана от Уилям Чайлд и Рандал Мелтън в Денвър, Колорадо, с цел създаване на първата компютърно управлявана система за бродиране.

1977 г.

Melco Embroidery Systems въвежда Digitrac – първата компютърно управлявана система за бродиране.

1980 г.

Melco пуска на пазара Star 1 – първата бродировъчна машина, която бродира букви върху панделка. След това Melco се занимава с производството на бродировъчни машини с между 1 и 12 глави, продавани главно в САЩ.

1990 г.

Контролът над Melco се поема от швейцарския производител на текстилни машини Saurer. Ражда се идеята за AMAYA (толкова, колкото добавиш) – машина с модулна система. Целият процес на създаване отнема три години.

2002 г.

Melco въвежда бродировъчната машина AMAYA, която включва най-значимата иновация в индустрията за бродерия в продължение на 20 години – автоматичната система за опъна на конеца Acti-FeedTM. По същото време Melco се сбогува с традиционната многоглава система.

2006 г.

Saurer е купена от швейцарския индустриален гигант OC Oerlikon.

2007 г.

Melco за пръв път представя технологията за поръчково масово производство Melco Fusion.

2012 г.

Melco е погълната от семейния бизнес BERNINA International AG в Стекборн, Швейцария.

2014 г.

Melco представя бродировъчната машина Melco EMT16, която благодарение на новия си потребителски интерфейс впечатлява със значителна ефективност, гъвкавост и леснота на употреба.

2017 г.

Melco представя следващото поколение на бродировъчната машина Melco EMT16 – Melco EMT16X, която предлага напълно нова електроника и чудесни подобрения на вече отличната Melco EMT16.