Тестване на бродировъчни машини

Изберете правилната бродировъчна машина, възползвайки се от нашите сравнения между различни машини.

Инвестирането в бродировъчна машина е може би едно от най-важните решения, които ще вземете за Вашия бизнес. А на пазара съществуват безброй бродировъчни машини. Но коя е най-подходящата за Вас? Melco разработи простичък тест, който да Ви помогне да откриете правилната машина за Вашия бизнес модел. Независимо от препоръките на специализираните брокери, можете сами да сравните различните модели и да решите коя да е Вашата бродировъчна машина, като отговорите на следните въпроси:

Тестът на Melco за бродировъчни машини – открийте перфектната машина сега

Melco сравни най-различни фактори за производителност, като включи най-значимите в тестването. Това позволява бързото и лесното приложение на теста за бродировъчни машини към множество модели. Ето най-важните фактори:

Тест № 1: Скорост на бродировъчната машина

Решаващ фактор за успех е времето за производство. Това, от една страна, зависи от скоростта на самата бродировъчна машина, а от друга страна, на дължината на бода, при която тази скорост може да бъде поддържана. За да се запази качеството на бродерията, машините автоматично намаляват скоростта си при определена дължина на бода. Тази функция варира при различните машини. Затова Ви препоръчваме да проверите и сравните тази информация за желаните модели. Уточнете скоростта за смяна на цвета и прекъсването на конеца, от които времето за производство също е зависимо. Ако имате възможност за тестване на машините на място, изберете едни и същи продукти за бродиране, както и едни и същи цветове за всеки модел. Това е единственият начин за надеждно сравнение на скоростта, дължината на бода и качеството на бродерията.

Тест № 2: Управление на бродировъчните машини

Необходимото време за настройване на бродировъчната машина е още един решаващ фактор. Някои клиенти изискват честа смяна между различни дизайни за бродиране, материи и цветове на конеца. Трябва да определите и сравните следните фактори, които са от решаващо значение за настройването на бродировъчната машина:

  • Могат ли настройки като цветове, цветова последователност, гергеф и опън на конеца, въведени в бродировъчната машина, да се запазват?
  • Как действа опънът на конеца?
  • Може ли машината да настройва иглите?
  • Може ли настройването на иглите към определени цветове да става на бродировъчната машина?
  • Възможно ли е автоматичното създаване на цветова последователност?
  • Има ли машината ограничения на гергефите и автоматично ли съобщава за грешка, веднага щом дизайнът премине ограниченията?

Тест № 3: Гъвкавост на бродировъчните машини

Често променящите се изисквания на клиентите налагат нуждата бродировъчните машини да могат да бродират редица различни продукти при висока скорост. За да тествате гъвкавостта на бродировъчните машини, добра идея е да бродирате шапки с козирка. Шапките с козирка имат доста необичайна и предизвикателна форма и бродирането във височина е много важен фактор в този случай. Ако знаете за други изделия, които клиентите Ви често поръчват, също ги включете в теста. Това е единственият начин да се уверите, че Вашата нова бродировъчна машина може да удовлетвори потребностите на клиентите Ви.