Лазерно маркиране

Позиционирайте, завъртайте и разчертавайте Вашия дизайн върху материята!

Една мъничка червена лазерна точка може да има огромно влияние върху Вашия бизнес. Улеснява бродерията и Ви предлага съвсем нови възможности. Как по-точно?

Ето как Ви помага лазерното маркиране:

Позициониране на дизайна на бродерията върху дрехата

Представете си, че трябва да бродирате прецизно успоредно на бод или на линия на дреха, но няма как да я захванете с гергеф под точния ъгъл — с лазерното маркиране това вече не е проблем. Използвайки две отправни точки, дизайнът за бродерия може да се наложи със съвършена прецизност и да се завърти под правилния ъгъл. Освен това можете да използвате функцията «Trace Design» (проследяване на дизайн), за да проверите позицията на очертанието на бродерията преди началото на процеса.

Комбинация на бродерия с други техники за декорация

С използването на 3 отправни точки върху плата, можете не просто да завъртате и позиционирате шаблон, а дори да го оразмерявате. Това позволява да комбинирате бродирането с щамповане или лазерни ефекти, тъй като можете да компенсирате всяка деформация, следствие от щамповането, а бродерията ще пасва перфектно върху щампата. Можете да се възползвате от следните предимства:

  • Спестяване на бодове при по-големи дизайни
  • Подчертаване на отделни части от дизайна с триизмерен ефект
  • Съчетаване предимствата на уникални технологии

Използване на безкрайната зона за бродиране

Ако максималната зона за бродиране на нашите бродировъчни машини не Ви е достатъчна, можете да използвате т.нар. мултизахващане. Просто разделете големия дизайн за бродерия на няколко по-малки и ги свържете, за да се оформи едно голямо цяло. За да направите това, първо захванете плата няколко пъти и свържете частите прецизно с помощта на позиционирането с лазер. По този начин можете да изпълнявате дори най-нестандартните желания на клиентите!

Поправянето на грешки става лесно

Бродирали сте с грешен цвят? Платът е бил слабо захванат? Няма проблем — с лазера можете лесно да достигнете до правилното място и да поправите грешките. И още, след като отпуснете и захванете плата отново, можете да продължите от същото място. Дори след като скъсате конец, можете да проверите на око дали бродирането е продължило от правилната позиция — в бродерията вече не могат да се видят никакви дупки.

Видео — ето как работи лазерното маркиране

 

Може да се заинтригувате и от...

Характерни свойства на бродировъчната машина


Melco EMT16X не просто бродира с прецизност, а и предлага множество други предимства.

Научете повече

Решението за Вас?


Научете как можем да Ви помогнем да посрещнете предизвикателствата пред Вашия бизнес с нашите персонализирани решения.

Научете повече