Автоматичен контрол на опъна на конеца

Благодарение на Acti-FeedTM можете да бродирате по-бързо, по-лесно и с най-високо качество!

Патентованата Acti-FeedTM технология опростява бродерията, позволява по-висока скорост при отлично качество на шева с всеки вид конец и улеснява производството на специални ефекти. Как по-точно? Прочетете повече:

Ето как Ви помага Acti-Feed:

Опростява процеса на бродиране

 • Автоматичен контрол на опъна на конеца – без ръчно управление на регулатора на опъна
 • Драстично опростява работата на бродировъчната машина, а следователно и обучението на нови служители
 • Опростеният път на конеца прави вдяването много по-лесно

Лесно пресъздаване и отлично качество на бродерията

 • Тъй като опънът на конеца се контролира автоматично, проектът за бродерия изглежда винаги по един и същи начин, без значение коя машина се използва, кога за последно е правена и кой управлява машината.
 • Гарантира последователност в качеството на бродерията, дори върху шевове
 • Контролът на качеството е опростен, тъй като човешкото влияние е сведено до минимум.

Позволява висока скорост на бродиране с всякакъв вид конци

 • Опъването на конеца е минимално, което води до по-висока скорост за бродиране.
 • Позволява много висока скорост за бродиране дори с фините метални или вълнени конци

Повече и по-лесни специални ефекти

 • Бродерията с ефект 3D-изпъкналост е лесна за постигане
 • Позволява имитацията на бродиране с шенил, наричаме този ефект Fancy Stitch (декоративен бод)
 • Бродирайте без проблем дори най-фините платове като органза

Какво е опън на конеца и как действа Acti-Feed?

Преди изобретяването на системата Acti-FeedTM конецът в нашите бродировъчни машини се опъваше чрез регулатор за спиране на конеца (пасивно подаване на конеца). Това регулира напрежението и съпротивлението на нишката. Но за съжаление процесът не е автоматичен. Опънът на конеца трябваше да се регулира ръчно, в зависимост от дебелината на плата, който се бродира. Това в голяма степен влияе върху качеството на бродерията и води до различен финален вид на бродерията при различните машинни оператори. Също така често води до грешки.

Патентованата система Acti-FeedTM е с принудително подаване на конеца. Това означава, че конецът се подава от устройството Acti-FeedTM, а не се издърпва от обтегач, какъвто е случаят с обикновените бродировъчни машини. В следствие на това опънът на конеца е или слаб или липсва изцяло, когато машината работи. С помощта на сензорни и сложни алгоритми бродировъчната машина изчислява подходящото количество конец за всеки бод и непрекъснато се приспособява към плата, който се бродира. Също така тя може да бродира върху шевове и други неравни повърхности без никакъв проблем и без да се засяга качеството на бродерията. Благодарение на тази технология вероятността за скъсването на конеца е сведена до минимум, въпреки увеличената скорост на бродиране. Тя улеснява и контрола на качеството и позволява точното имитиране на работни позиции. Бродерията винаги ще изглежда по същия начин, тъй като не се налага някой ръчно да регулира опъна и следователно да повлияе върху нейния вид.

Acti-FeedTM е изобретение на бившата ни компания майка Saurer, произвеждаща совалкови бродировъчни машини. Има материи, които трябва да се обработват върху голяма площ (до 1,65 х 30 м), затова е много важно опънът на конеца да е възможно най-равномерен и слаб. В противен случай бродерията би изглеждала прекалено разтеглена. Освен това трябваше да се обработват по-евтини конци с ниско качество. Когато Acti-FeedTM беше въведена в совалковите бродировъчни машини, скоростта на шиене се увеличи с 300%.

Може да се заинтригувате и от...

Характерни свойства на бродировъчната машина


Открийте какви предимства предлага Melco EMT16X в допълнение към Acti-FeedTM.

Научете повече

Решението за Вас?


Научете как можем да Ви помогнем да посрещнете предизвикателствата пред Вашия бизнес с нашите персонализирани решения.

Научете повече